Τουρσιά - Παστά

ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό αμπελοβλάσταρα καθαρισμένα από χοντρά και σκληρά μέρη 200 ml νερό (λίγο λιγότερο από μια κούπα) 1 γεμάτη κ.σ. χοντρό αλάτι (20 γραμμάρια) 1 φλ.τσ. ξύδι από σταφύλι 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο   ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά τα αμπελοβλάσταρα. Σε κατσαρόλα βάζουμε αρκετό...
   ΥΛΙΚΑ:   1 κιλό αγγουράκια μικρά (τα αγκαθωτά)   ΓΙΑ ΤΟ ΖΟΥΜΙ 300 ml νερό 240 ml λευκό ξύδι 50 γρ. ζάχαρη ½ κ.γ αλάτι   ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΑΖΟ: 1 φύλλο δάφνης ½ κ.γ. σκόνη μουστάρδα 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά) 1 κλωναράκι άνηθος ½ κ.γ. κόλιανδρος 8-10 σπόροι πιπέρι...
Υπάρχουν 2 εκδοχές- παρασκευές: Για άμεση κατανάλωση ή για μακρά εναποθηκευση.   ΕΚΔΟΧΗ ΠΡΩΤΗ: ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ( ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ) ΥΛΙΚΑ: ελιές πράσινες «ψιλές» φρέσκες 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος κοπανισμένος (Για μια παρουσίαση) λεμόνι  αλάτι σκελίδες σκόρδο...
ΥΛΙΚΑ: Φρέσκα φύλλα από κρίταμο Ξύδι καλής ποιότητας από κρασί λίγο ελαιόλαδο αποστειρωμένα βάζα των 500 ml (καλύτερα) με καπάκι διαφανής μεμβράνη    ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αφού μαζέψουμε τις φρέσκιες κορφές από τα κρίταμα, μέχρι και σε 7-10 εκατοστά μήκος το πολύ (προσέχουμε να μην έχουν τραχύνει,...
ΥΛΙΚΑ: Κάπαρη μπουμπούκι, ή κλωνάρια  αλάτι χοντρό Λίγο ηλιέλαιο Ξύδι καλής ποιότητας Αποστειρωμένα βάζα με καπάκι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αφού μαζέψουμε την κάπαρή μας, την πλένουμε κάτω από τη βρύση να φύγουν οι σκόνες. Καλό είναι να μην ανακατέψουμε μπουμπούκια και κλωνάρια και να παρασκευάσουμε...