Τουρσιά - Παστά
ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό αμπελοβλάσταρα καθαρισμένα από χοντρά και σκληρά μέρη
200 ml νερό (λίγο λιγότερο από μια κούπα)
1 γεμάτη κ.σ. χοντρό αλάτι (20 γραμμάρια)
1 φλ.τσ. ξύδι από σταφύλι
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα αμπελοβλάσταρα. Σε κατσαρόλα βάζουμε αρκετό...
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αγγουράκια μικρά (τα αγκαθωτά)
ΓΙΑ ΤΟ ΖΟΥΜΙ
300 ml νερό
240 ml λευκό ξύδι
50 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ αλάτι
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΑΖΟ:
1 φύλλο δάφνης
½ κ.γ. σκόνη μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 κλωναράκι άνηθος
½ κ.γ. κόλιανδρος
8-10 σπόροι πιπέρι...
Υπάρχουν 2 εκδοχές- παρασκευές: Για άμεση κατανάλωση ή για μακρά εναποθηκευση.
ΕΚΔΟΧΗ ΠΡΩΤΗ: ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ( ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ)
ΥΛΙΚΑ:
ελιές πράσινες «ψιλές» φρέσκες
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος κοπανισμένος (Για μια παρουσίαση)
λεμόνι
αλάτι
σκελίδες σκόρδο...
ΥΛΙΚΑ:
Φρέσκα φύλλα από κρίταμο
Ξύδι καλής ποιότητας από κρασί
λίγο ελαιόλαδο
αποστειρωμένα βάζα των 500 ml (καλύτερα) με καπάκι
διαφανής μεμβράνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού μαζέψουμε τις φρέσκιες κορφές από τα κρίταμα, μέχρι και σε 7-10 εκατοστά μήκος το πολύ (προσέχουμε να μην έχουν τραχύνει,...
ΥΛΙΚΑ:
Κάπαρη μπουμπούκι, ή κλωνάρια
αλάτι χοντρό
Λίγο ηλιέλαιο
Ξύδι καλής ποιότητας
Αποστειρωμένα βάζα με καπάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού μαζέψουμε την κάπαρή μας, την πλένουμε κάτω από τη βρύση να φύγουν οι σκόνες. Καλό είναι να μην ανακατέψουμε μπουμπούκια και κλωνάρια και να παρασκευάσουμε...