Σαλάτες

ΥΛΙΚΑ:   1/2 φλιτζ. του τσαγιού ρεβίθια βρασμένα σε νερό (συνολικά 1 μεγάλη κουταλιά μαγειρικής κουτάλας με το ζουμί τους) 1 κ.σ. ταχίνι με το λάδι του ½ φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο ½ φλιτζ. του καφέ χυμός λεμονιού 1 πρέζα αλάτι 1 σκελίδα σκόρδου   ΕΚΤΕΛΕΣΗ:   Χτυπάμε όλα τα υλικά στο...
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό πατάτες μικρές (για να βράσουν εύκολα) 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξύδι από κρασί 1 μικρό κρεμύδι ξερό σε ροδέλες 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαιντανός αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε σε μπόλικο νερό τις πατάτες για 1 ωρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές, και τις κόβουμε...
ΥΛΙΚΑ: 250 γραμ. γιαούρτι σακούλας  250 γραμ. γιαούρτι πρόβειο 1 μεγάλο αγγούρι  αλάτι 1 φλιτζ. του καφε ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμμένες 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ψιλοκομμένος δυόσμος φρέσκος (ή στη μισή ποσότητα ξερός) ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Από τη προηγούμενη ημέρα...
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες 3-4 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα με το πόσο δυνατή τη θέλετε  3-4 κ.γ. ξίδι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο λίγο ζουμί από βρασμένο μπακαλιάρο αλάτι  και μαύρο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει το μίγμα μια...
        ΥΛΙΚΑ: Μισό άσπρο λάχανο και μισό κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένα για σαλάτα 2 Καρότα μεγάλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη 2 μεγάλα κλωνάρια φρέσκο σέλινο με φρεσκα φυλλαράκια ψιλοκομμένα 1 ρεπάνι άσπρο μέτριο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης...
            ΥΛΙΚΑ: 1 λίτρο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 2 κλωναράκια δεντρολίβανο καλοπλυμένο τριμμένη φλούδα (ξυσμα ) από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι  ή περγαμόντο (τυλιγμένο σε τούλι σαν μπομπονιερα) Ρίγανη ξερή  1 κλωναρακι φρέσκο θυμάρι  ή...
        ΥΛΙΚΑ: 4 μεγάλα παντζάρια (βολβούς) Λάδι για τηγάνισμα 4 κουταλιές σούπας Σάλτσα (επιλογή πρώτη) (βλέπε παντζάρια σαλάτα) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε τους βολβούς και αφού τους καθαρίσουμε όπως τις πατάτες από τη φλούδα τους, τα κόβουμε σε φέτες (από την πλαινή υποδοχή του...
        ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό παντζάρια  (βολβοί και φύλλα) Για τη σάλτσα (πρώτη επιλογή): ελαιόλαδο (2 μέρη) ξύδι από κρασί (1 μέρος) αλάτι  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη κόλιανδρος σε σπόρους (φρεσκοκοπανισμένος) Για τη σάλτσα (δευτερη επιλογή): ελαιόλαδο (2 μέρη) χυμός...
ΥΛΙΚΑ: 2 Ποτήρια Νερό 2 Ποτήρια Φάβα 2 Κρεμμύδια Μέτρια Λίγο Ελαιόλαδο Λεμόνι Αλάτι – Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και ρίχνουμε τη φάβα. Αφού πάρει μερικές βράσεις την ξαφρίζουμε με τρυπητη κουτάλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζουμε...
ΥΛΙΚΑ:  500 γραμ. γιαούρτι πρόβειο 1 μεγάλο αγγούρι  αλάτι 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξύδι από κρασί 2 σκελίδες σκόρδο λιωμμένες 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ψιλοκομμένος άνιθος (οχι κοτσάνια, μόνο φυλλαράκια) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Από τη προηγούμενη ημέρα ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μας...
1 | 2 >>