Μεζέδες

ΥΛΙΚΑ: 1 ματσάκι άγρια σπαράγγια πλυμμένα πολύ καλά και κομμένα ανα 5-7 εκατοστα περίπου.  Ελαιόλαδο για τηγάνισμα 4 αυγά αλάτι-πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα σπαράγια μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τα κάψουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ανατατεύουμε...
ΥΛΙΚΑ: 150 γρ. ταραμά 1 ψωμι του μισού  κιλού μουλιασμένο και στραγγισμένο  ¼ φλιτζάνι νερό 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 1  φλιτζάνι τσαγιού άνηθο 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο αλεύρι για αλεύρωμα Λάδι για τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Λιώστε τον ταραμά προσθέστε όλα τα...
ΥΛΙΚΑ: 50-60 Κληματόφυλλα 1 κούπα ελαιόλαδο 1 1/2 κούπα ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι 1 1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι 1/2 κούπα ρύζι για σούπα χυμό από 2 λεμόνια 1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεματάμε τα κληματόφυλλα τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατευόυμε όλα τα...
ΥΛΙΚΑ: 3 φλιτζάνια τσαγιού χαλούμι τριμμένο 4 αυγά φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος λάδι για το τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το χαλούμι, και το δύοσμο. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ρίχνοντας το μείγμα κουταλιά-κουταλιά ή όλο μαζί (σαν ομελέτα). Στην Κύπρο, οι παλιές...
ΥΛΙΚΑ: 250 γραμμάρια Φέτα  2 καυτερές πιπεριές πράσινες σε ροδέλες 5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλη και πολύ ώριμη ντομάτα σε ροδέλες μαύρο πιπέρι τριμμένο αλάτι Αλουμινόχαρτο (για κάρβουνα) ή λαδόκολλα (για φούρνο)-ανάλλογα πού θα το ψήσετε ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Στρώνουμε τη λαδόκολλα ή το...
ΥΛΙΚΑ: 350 γρ.ψίχα από καβούρι (στραγγισμένη καλά) 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 κ.γ. άνιθος ψιλοκομμένος 1/2 φλιτζ. του τσαγιού γαλέτα τριμμενη αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο Αλεύρι για το τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε την καβουρόψιχα  σε μπολ μαζί με τα κρεμμυδάκια,...
ΥΛΙΚΑ: 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες ή αντιστοιχες άσπρες μελιτζανες Σαντορίνης 1 πιπεριά φλωρίνης 1 μικρό κρεμμύδι αλάτι ελαιόλαδο λίγο ξύδι  από κρασί (όχι μπαλσάμικο) 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Παίρνουμε  τις μελιτζάνες και την πιπεριά τις πλένουμε και τις τρυπάμε με ένα...
        ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι χυμό από 2 λεμόνια 2 κουταλιές της σουπας ριγανη ξερη 1 ποτηρι νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί προσθέτουμε τα λοιπά υλικά και στο τελος το νεράκι, τις ανακατεύουμε και τις...
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης 2-3 σκελίδες σκόρδο αλάτι ξύδι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα τις κόκκινες πιπεριές (αφού τις έχετε πλύνει πρώτα). Τις αφήνετε 10 λεπτά να βράσουν. Σβήνετε τη φωτιά και τις αφήνετε σκεπασμένες στην κατσαρόλα για 15 λεπτά ακόμα. Βγάζετε τη...
ΥΛΙΚΑ: 10 φέτες χωριάτικο ζυμωτό φρέσκο ψωμί Μόνο τα φύλλα από 2 κλωναράκια δεντρολίβανο 2 σκελίδες σκόρδο 1 κοφτή κουταλιά γλυκού αλάτι 1 κουταλιά σούπας ρίγανη 1 σφηνάκι ελαιόλαδο Λίγο τριμμένο μαύρο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Με ένα γουδί λιώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας...
1 | 2 | 3 >>