Κρέμες
ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
2 ½ - 3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
150 γρ. αμύγδαλο ωμό ανάλατο ξεφλουδισμένο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανάλατο καβουρντισμένο)
1 φλιτζάνι καφέ αποξηραμένα κράνμπερις και λίγα καρφάκια γαρίφαλο
2 κουταλάκια κανέλα...
ΥΛΙΚΑ:
5 ποτήρια μούστος
1 ποτήρι αλέυρι
φύλλα αρμπαρόριζας (ή κιούλι όπως τον λένε στην Κύπρο)
λίγο ροδόνερο (το συναντάμε μόνο στην Κύπρο)
τριμμένα καρύδια
(Κανέλα και σουσάμι προαιρετικά )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κρατάμε 2 ποτήρια από το μούστο και τον υπόλοιπο τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει. Αν...
ΥΛΙΚΑ:
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 κεσεδάκι φρέσκο πρόβειο γιαούρτι πλήρες (αυτό που έχει πέτσα από πάνω του)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το γάλα μέχρι να φουσκώσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καμιά ώρα περίπου μέσα σε ένα γυάλινο ή πήλινο μπολ μέχρι...
Ολοι κάποιο απόγευμα θελήσαμε ενα ελαφρύ γλυκάκι να μας φτιάξει τη διάθεση, χωρίς όμως να μας λιγώσει, να υπερφορτώσει το στομάχι μας και επιπλέον αν μπορούσαμε , θα το θελαμε και υγειινό!!! Αν ανοιξουμε λοιπόν τα ντουλάπια μας σίγουρα θα βρούμε υλικά για να ικανοποιήσουμε την απογευματινή και όχι...
ΥΛΙΚΑ:
Μισό κιλό σιτάρι
2-3 φλιτζάνες ζάχαρη
1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες και αποξηραμένα σύκα σε κομματάκια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλέυρι
Για το σερβίρισμα: χοντροκοπανισμένο καρύδι, κύμινο καισουσάμι καβουρντισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε το σιτάρι και αφού το πλύνουμε, το βάζουμε στην κατσαρόλα με...
ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό φύλλα βυρητού
6 ποτήρια γάλα.
12 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
18 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας φρέσκο αγελαδινό βούτυρο.
και λίγο ακόμα για το άλειμμα των φύλλων.
4 μεγάλα αυγά
λίγο κανέλα
κανέλα και ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
(πρακτικός...
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι ρύζι
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουερ
1 κουταλιά κοφτή άνθος αραβοσίτου
5 φλιτζάνια νερό
1 βανίλια
Κανέλα σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το ρύζι σε 2 φλιτζάνια νερό (μέχρι να τραβήξει όλο το νερό). Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε το ρύζι, σε...
ΥΛΙΚΑ:
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΓΑΛΑ:
1 λίτρο γάλα
12 κουταλιές σούπας γεμάτες κορν φλάουερ (ή ρυζάλευρο άψητο παραδοσιακά)
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
5 κόκκους κοπανισμένη μαστίχα
1 βανίλια (προαιρετικά)
Γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1,1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
ροδόνερο.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ...